International Lighthouse - Lightship Weekend

Tijdens het International Lighthouse en Lightship weekend (ILLW), 20 en 21 augustus 2016 zullen leden van de VERON A37 vanuit de vuurtoren in Honfleur Frankrijk actief zijn. Ze zullen op alle HF banden met twee stations QRV zijn. De vuurtoren is gebouwd in 1853 en staat aan de rand van Honfleur. De vuurtoren is niet meer in gebruik en is, helaas ook niet open voor het publiek. Tijdens onze aanwezigheid zullen we wel proberen of we erin kunnen. De shack is opgesteld naast de vuurtoren op camping Du Phare. De crew van TM0PDH/LH (Phare de Honfleur) bestaat uit Kees, PE1EXD, Erik, PE1NOJ, Wil, PAØWBS, Jasper, PD2JFX en Okko, PH2CV. Het station zal zo veel mogelijk QRV zijn om iedereen de gelegenheid te geven deze vuurtoren te werken. Het ILLW nummer is FR0015. Het ARLS nummer is FRA-682. Er zal gewerkt worden in SSB, CW en digimodes. Het ligt in de bedoeling ook ’s avonds en zaterdag op zondag nacht operationeel te zijn maar dat hangt mede af van de condities en andere mogelijkheden. Voor informatie en vragen e-mail PH2CV@veron.nl


Achtergrond.

Diverse vuurtorens over de hele wereld worden tijdens het International Lighthouse & Lightship Weekend door zendamateurs geactiveerd.

 

Gedurende dit weekeinde zijn over de hele wereld veel vuurtorens bemand met radio-enthousiasten. Zij leggen onderling radio contacten waarbij de bijzonderheden van de vuurtoren worden uitgewisseld en natuurlijk hoe sterk de stations elkaar ontvangen. Volgens goede gewoonte wordt er van de verbinding een z.g. QSL kaart naar elkaar verzonden als schriftelijk bewijs dat de verbinding tot stand is gekomen.
Veel zendamateurs vinden het leuk om met deze vuurtoren stations verbindingen te maken en een QSL kaart te ontvangen van de verbinding. Er zijn z.g. Awards beschikbaar voor amateurs die een bepaalde hoeveelheid verbindingen hebben gemaakt met vuurtorens.
De radioverbindingen zijn met speciale radio's te beluisteren.

© 2013 - 2016 PA3FQH. All rights reserved.